Oplossing zwembadrel Rode Dorp Deventer; badje wordt verplaatst

De bewoners willen het buurtbadje met behulp van de brandweer van de openbare weg naar privéterrein verplaatsen.

Aan die oplossing denkt Wesley de Vries, eigenaar van het bad dat op de stoep van de Landstraat staat, na overleg met de gemeente Deventer vanochtend. "We snappen nu dat het badje weg moet van de openbare weg. Want wie is er verantwoordelijk als er iets mis gaat? En als de gemeente Deventer hiermee akkoord gaat, staat de hele stad straks vol met deze zwembadjes."

Hekjes weghalen

De Vries denkt het bad te kunnen plaatsen in twee voortuintjes aan de Landstraat. Slechts enkele meters van de huidige plek. Hij hoopt op hulp van de brandweer bij het leegmaken en weer vullen van het buurtbassin van vijf bij twee meter. "We zullen wel wat hekjes moeten weghalen en een stoepje moeten verlagen. Ik verwacht dat we daarvoor wat financiële hulp krijgen van de gemeente."

Met deze oplossing kunnen kinderen in het Rode Dorp blijven zwemmen in het populaire badje. Eerder waren Wesley de Vries en zijn vrouw Wendy nog verbaasd en teleurgesteld over het feit dat de gemeente het badje weg wilde hebben van de openbare weg. "Maar als we het op deze manier kunnen oplossen, blijft iedereen blij", besluit hij.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Rode Dorp zwembad Nieuws
Deel dit artikel: