nieuws

Overijssels getinte De Luizenmoeder wint Zilveren Nipkowschijf

Ilse Warringa als 'juf Ank' in De Luizenmoeder
Ilse Warringa als 'juf Ank' in De Luizenmoeder © Screenshot / AVROTROS
De Luizenmoeder heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De comedyserie is bedacht door Ilse Warringa uit Dalfsen en Diederik Ebbinge uit Enschede. De prestigieuze televisieprijs werd uitgereikt in Het Ketelhuis in Amsterdam.
De humoristische AVROTROS-serie nam het op tegen andere kanshebbers Ersin in wonderland (VPRO) en In het spoor van IS (BNNVARA). De Luizenmoeder, met medeschrijfster Ilse Warringa in de rol van juf Ank, haalde afgelopen seizoen meerdere kijkcijferrecords.

Juryoordeel

"De Luizenmoeder, dat zijn wij. Hallo allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard'', aldus de jury.
De jury vervolgt: "En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is."

Beste tv-programma

De Zilveren Nipkowschijf wordt sinds 1961 toegekend aan het beste tv-programma van het jaar. De prijs is vernoemd naar de Duitser Paul Nipkow, die wordt gezien als de uitvinder van de televisie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.