nieuws

Moeder doodgestoken Roelof Esman wil verdachten doodschieten

"Het liefst pak ik een pistool en schiet ik jullie hier in de rechtszaal dood." Dat zegt de moeder van Roelof Esman uit Winterswijk, die in augustus vorig jaar omkwam bij een steekpartij in Reutum. Verdachten in de zaak zijn oud-profvoetballer Ruud ter H. en zijn broertje Frank uit Glanerbrug.
Ruud en Frank trekken hun mond niet open over de zaak. Ze beroepen zich op hun zwijgrecht, ondanks verschillende verzoeken van de rechters om hun verhaal te doen.

Camping

De steekpartij ontstond midden in de nacht in een café bij een camping in Reutum. Daar werd al geslagen en geschopt. Buiten ging de ruzie verder. Getuigen hebben gezien dat Ruud met een mes uit de keuken naar buiten liep. De beide broers liepen schouder aan schouder.
Roelof Esman werd meermalen gestoken. Ook zijn broer Angelino werd geraakt. Die overleefde het, Roelof niet.
In het café werden na afloop van de steekpartij twee messen gevonden. Eentje op de vloer en eentje achter Ruud. Op één van de messen zat DNA-materiaal van Roelof, Angelino én Ruud. Op geen van de messen is DNA van broertje Frank gevonden.

Problemen

Uit slachtofferverklaringen van de familie Esman blijkt dat ze allemaal kampen met shockschade en psychische problemen sinds het fatale voorval. Ze slapen slecht en krijgen de verschrikkelijke beelden niet meer uit hun hoofd.
Later vandaag wordt de strafeis bekend tegen Frank en Ruud ter H.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.