Attractiepark Slagharen reageert op anti-islamtweet PVV'er

'Stop de islamisering van Nederland' als bijschrift voor een fotocollage van gesluierde vrouwen in Attractiepark Slagharen. Een tweet van PVV-Statenlid Maikel Boon leidt online tot stevige ophef. Het attractiepark reageert: "Voor een Statenlid lijkt het ons vooral niet handig om zo de privacy te schenden van mensen."

De tweet van Boon, die Statenlid voor de PVV is in Noord Brabant, was eerder deze week al op de radar gekomen bij Attractiepark Slagharen. Het park hield zich bewust afzijdig in de levendige discussie die ontstond, vertelt een woordvoerder aan RTV Oost: "Door ons te mengen in deze discussie kan het lijken alsof wij een standpunt innemen. Dat willen we niet, want daar zijn wij niet voor."

De PVV'er verwijderde zijn tweet later vanmiddag.

Het attractiepark betreurt dat de PVV'er foto's van hun gasten heeft gebruikt, maar zal geen stappen ondernemen: "Het staat iedereen vrij om hier foto's te maken. Het is vooral niet handig van een Statenlid om ze op deze manier te gebruiken, om zo de privacy van deze mensen te schenden." 

Ook van het oneigenlijke gebruik van het logo zal het park geen werk maken: "We houden het in de gaten, maar we willen er vooral niet te veel aandacht aan geven. Eigenlijk is alle aandacht te veel. Wij zijn gewoon een pretpark, wij bezorgen mensen een plezierige tijd. Meer niet."

Iedereen welkom
Het park laat tenslotte weten zich niet te identificeren met de uitspraken van de PVV'er. "Iedereen is welkom bij ons, echt iedereen."

Op Twitter zorgde de tweet van Boon voor uiteenlopende reacties

Deel dit artikel: