nieuws

Eis tegen verdachten dodelijke steekpartij café in Reutum: 12 jaar cel

Tegen de broers Frank en Ruud ter H. uit Glanerbrug is 12 jaar cel geëist voor medeplegen van doodslag en poging tot doodslag. Ze worden ervan verdacht de beide Winterswijkse broers Angelino en Roelof Esman te hebben gestoken, bij een café in Reutum augustus vorig jaar. Roelof is daar overleden aan zijn verwondingen.
De broers uit Glanerbrug kregen het die avond aan de stok met de twee broers uit Winterswijk. Een vechtpartij in het café werd gesust, maar de broers Ter H. pakten een mes uit de keuken van het café en staken Angelino en Roelof buiten het café in hun rug.
Roelof werd meermalen gestoken en overleefde het niet.

Applaus
De eis werd ontvangen met applaus, wat volgens rechtbankverslaggever Tom Meerbeek 'eigenlijk not-done is in de rechtszaal'. Bij de zaak zijn veel familieleden en vrienden van de slachtoffers aanwezig. Ze volgen de zaak via een videoverbinding in een andere zaal.
Het liefst zien zij de broers uit Glanerbrug zo lang mogelijk achter tralies gaan. De moeder van de Winterswijkse broers ging nog een stap verder in haar slachtofferverklaring. Ze zei het liefst een pistool te pakken om de verdachten dood te schieten.
Verdachten Ruud en Frank ter H. zeggen voorlopig nog niets. Die opstelling wordt door het Openbaar Ministerie 'onnodig grievend' en 'laf' genoemd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.