nieuws

Tweehonderd man zet zich in voor Giro di Kika in Italië

Pieter Jan Gijze uit Hasselt is aankomende week chauffeur voor het evenement Giro di KiKa in Italië. "Juist omdat ik gezonde kinderen heb, vind ik het mooi dat ik mij hiervoor kan inzetten. Ik kan niet zo lang fietsen, dus dan maar als vrijwilliger."
In totaal fietst 120 man geld bij elkaar voor de Stichting Kinderen Kankervrij. Met de vrijwilligers erbij zijn er zo'n 200 man in Italië voor het goede doel. 

'Team Transport'

Afgelopen week heeft Gijze samen met zijn 'Team Transport' vier grote vrachtwagens naar Ameglia, Toscane gereden. Wagens vol met materiaal, kampspullen en voedsel. "De sporters moeten natuurlijk goed eten." 
Gijze en zijn team rijden alle spullen van locatie naar locatie. "Wij wachten tot de renners zijn vertrokken uit het kamp en pakken dan alles op. Vervolgens rijden wij naar het volgende kamp en pakken alles weer uit. De koks beginnen dan met koken en dan is het wachten weer op de renners."

Veel tijd

Gijze geeft aan dat je niet zomaar vrijwilliger bent. "Ik moet zeker twee weken vrij nemen van mijn werk. Maar, ik vind het mooi dat ik mij hiervoor kan inzetten. Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor mij aan het worden."
De Giro di Kika is van 24 tot en met 29 juni. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.