Zeventig procent Turkse stemmers in Deventer kiest voor Erdoğan, feest bij consulaat

Zo'n zeventig procent van de Turkse Nederlanders die in Deventer hebben gestemd, kozen voor de huidige president Recep Tayyip Erdogan. Dat blijkt uit de uitslag die vanavond bekend is geworden. Omdat een meerderheid in Turkije volgens de eerste uitslagen ook voor Erdogan heeft gekozen, vieren vijftig Turken feest bij het consulaat in Deventer.

In Turkije zelf kon vandaag gestemd worden voor de parlements- en presidentsverkiezingen. In Nederland kon er van vrijdag 15 tot en met dinsdag 19 juni worden gestemd in Deventer, Amsterdam en Rotterdam.

In Deventer kreeg Muharram Ince ruim negentien procent van de stemmen, op ruime afstand van Erdogan. Ook in Amsterdam en Rotterdam koos het merendeel van de Turkse Nederlanders die gestemd hebben voor Erdogan.

Uit de eerste resultaten, gepubliceerd door staatsmedia, lijkt Erdogan de winnaar van de presidentsverkiezingen te zijn geworden. Een vijftigtal Turken kwam bij het consulaat in Deventer bijeen om de waarschijnlijke zege van de huidige president te vieren. Dit verloopt gemoedelijk, al wordt er wel vuurwerk afgestoken.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Turkije Erdogan Nieuws
Deel dit artikel: