Zwollenaar Peter de V. blijft na ruim 20 jaar in tbs

De tbs- maatregel van Zwollenaar Peter de V. blijft komend jaar gehandhaafd. Peter is halverwege jaren 90 veroordeeld voor het ombrengen van zijn vriendin Alide van Eerten. Hij kreeg toen 5 jaar cel en tbs opgelegd. De Zwollenaar zit al meer dan 20 jaar in verschillende tbs-klinieken.

De reclassering gaat onderzoeken of Peter volgend jaar op zichzelf kan wonen. Nu zit hij nog in de Oostvaarderskliniek in Almere.

Rust

Twee weken geleden liet hij weten het 'wel mooi' te vinden na al die tijd tbs. Hij is één van de langst behandelde tbs'ers van Nederland. Hij werkt overdag al wel buiten de deuren van de kliniek. "Ik werk iedere dag in de bossen bij Zeewolde. Ik zit in de groenvoorziening. Heerlijk die rust. Maar 's avonds moet ik dan weer terug naar de kliniek. Naar een afdeling met zoveel poespas om me heen. Dat wil ik niet meer. Ik verlang naar rust."

Strubbelingen

De behandelaars van Peter, het Openbaar Ministerie en de rechtbank zien allemaal dat het goed gaat met hem. "Hij gedijt goed op het werk, hij gaat met grote stappen vooruit." Wel willen ze allemaal zien dat het goed blíjft gaan met hem. "We willen nog even aanzien hoe hij zich ontwikkelt." Dat komt, omdat eerdere behandelingen van Peter op niets uitliepen. Vaak had hij strubbelingen met het behandelende personeel. 

Spanningen

Peter de V. bracht op oudejaarsavond 1994 zijn vriendin Alide om het leven. Er waren veel spanningen tussen de twee, zeker nadat hun kindje was gestorven. Die was pas 6 maanden oud. Toen Alide vervolgens vertelde dat ze een ander had, ging Peter door het lint. Hij gooide z'n vriendin tegen de verwarming en stak haar meermalen in hoofd en borst. Ze werd een aantal dagen erna gevonden door haar vader. Alide werd 26 jaar.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle tbs Alide van Eerten IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: