Jubileumbordjes 700 jaar Luttenberg gestolen: "Blijf er met je fikken af"

Stichting 700 jaar Luttenberg baalt enorm van de gestolen jubileumbordjes aan de Korbeldsweg en Het Rot. De twee hingen er nog maar net, en zijn kort na het ophangen gestolen. "Blijf met je fikken van andermans spullen af", briest Jenneke van Doesburg van de jubileumcommissie.

Straatnaambordjes lijken populair roofgoed te zijn. De borden prijken vaak aan wanden in studentenhuizen of. "Er zijn heel wat keten in Luttenberg, dus we hebben een vermoeden waar we ze kunnen terugvinden", aldus Van Doesburg.

De borden die er voor de gestolen variant hingen, zijn jaren meegegaan. De nieuwe platen, die anders zijn, zijn binnen twee maanden geroofd. "Deze zijn reflecterend en hangen op andere plekken, omdat de wandelroute nu anders is."

Geen compliment

Als een compliment voor de mooiheid van de borden ziet Van Doesburg het niet. "Dat is dan een dubieus compliment. Er zijn ondertussen al nieuwe borden opgehangen, want vorige week was er een wandeling met zevenhonderd deelnemers. Dan moet het natuurlijk picobello zijn."

De dieven krijgen nog wel de kans om hun 'trofee' terug te brengen. "Wees een echte kerel of meid en breng ze terug", roept ze de daders op.

Meer over dit onderwerp:
Luttenberg borden Gestolen Salland Nieuws
Deel dit artikel: