nieuws

Een half miljoen tekort, dus geen topsportbad op het UT-terrein

Geen topsportbad in Enschede
Geen topsportbad in Enschede © Enschede
Er komt geen topsport zwembad op het UT-terrein in Enschede. Onderzoek noemt het topsportbad een mooie ambitie voor de stad, maar er dreigt een structureel tekort van ruim een half miljoen.
Geen van de betrokken partijen kan dit structurele tekort opvangen. Tijdens een bestuurlijk overleg tussen gemeente, Universiteit Twente (UT) en ROC van Twente is dan ook geconcludeerd dat de ambitie om gezamenlijk een topsportbad te realiseren niet haalbaar is.

Gat van een half miljoen

Demissionair wethouder Jurgen van Hondt noemt het besluit jammer voor de zwemfanaten: "Het stimuleren van breedtesport én topsport past in onze ambitie. En ik ben blij dat we samen met de UT, ROC en Sportaal de mogelijkheden serieus hebben onderzocht, maar een gat van een half miljoen dek je niet zomaar."

Zwembadvisie

In oktober 2017 stemde de gemeenteraad in met de zwembadvisie 'Waterproof Enschede 2020 – 2050, waarin werd gekozen voor de realisatie van een wedstrijdbad (van 25 bij 21 meter), sportbad en warmwaterbad op de locatie Diekman, naast het bestaande buitenbad.
De raad gaf daarbij het college opdracht te onderzoeken of door samen te werken met de UT dit wedstrijdbad kon worden opgewaardeerd naar een topsportbad van 35 bij 25 meter op het terrein van de UT. Dat blijkt dus niet haalbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.