nieuws

Sorry, geen dienst! Landelijke staking streekvervoer is begonnen

Met de trein of bus naar het werk of naar school vandaag? Dat gaat je waarschijnlijk niet lukken. In heel Nederland hebben de werknemers in het streekvervoer vanmorgen het werk voor drie dagen neergelegd. De staking gaat zeker tot het weekend duren.
De werknemers voeren al langer actie en strijden voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze eisen een hoger loon, minder werkdruk en extra pauzes. In Overijssel leggen werknemers van de regionale vervoerders Arriva en Keolis het werk neer.
Vervoerder Keolis rijdt met Syntus-bussen in Twente en Midden-Overijssel en adviseert reizigers op zoek te gaan naar vervangend vervoer. "Houd er rekening mee dat er vrijwel geen bussen rijden", schrijft de vervoerder.

Alleen Blauwnet-treinen rijden

Op de trajecten Zwolle - Enschede en Zwolle - Kampen, waar Keolis met Blauwnet-treinen rijdt, verwacht de vervoerder "minimale uitval van treinen". Het treintraject Zutphen - Hengelo - Oldenzaal valt onder een ander cao en rijdt daarom gewoon door. Ook de NS-treinen rijden door.
De werkgevers en werknemers leken er vorige week bijna uit te zijn. De staking zou eigenlijk maandag voor onbepaalde tijd starten, maar werd uitgesteld naar vandaag. Toen bleek dat de onderhandelaars er toch niet uit waren gekomen, werd een staking van 72 uur aangekondigd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.