nieuws

Door de staking drie dagen van het mooie weer genieten? Niet voor het streekvervoer

Drie dagen lang staakt het streekvervoer, maar dat wil niet zeggen dat de buschauffeurs en treinmachinisten in hun tuinstoel van het zonnetje liggen te genieten. "Ik was vanmorgen om vijf uur in de stalling om de stakende collega's in te schrijven", vertelt Adri de Jager van CNV Vakmensen.
De staking betekent niet dat de werknemers lekker kunnen uitslapen. De stakende chauffeurs moeten zich allemaal melden bij de stalling, dat kon vanochtend van vijf tot elf uur. 
De Jager: "Ik schat dat landelijk gezien 85 tot 90 procent staakt. Daarbij moet ik zeggen dat er twee verschillende cao's zijn. De jongens met een multimodaal cao hebben veertien dagen geleden tot een overeenkomst gekomen. Zij mogen dus niet staken."

Hoge werkdruk

Amper of geen tijd voor plaspauzes, veel te krappe rijtijden, het zijn enkele voorbeelden van de hoge werkdruk waar het streekvervoer iets tegen wil doen. "Wij staken voornamelijk tegen de hoge werkdruk, daarnaast voor een beetje beetje salarisverhoging. Maar vooral de hoge werkdruk staat bij ons hoog in het vaandel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.