Pusic beseft dat er wat bij moet bij Twente: "We hebben twaalf tot veertien selectiespelers"

Marino Pusic stond vanochtend voor het eerst op het trainingsveld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen voor FC Twente. De groep telde vooral veel jonge spelers en er is nog veel onduidelijkheid bij de Enschedese club.

Zo heeft de trainer zelf nog niet zijn handtekening gezet als eindverantwoordelijke, maar er is wel een mondeling overeenkomst. "Het heeft wel even geduurd, maar dat heeft ook te maken met de situatie van de club, de financiële situatie van de club. Maar dat was eigenlijk min of meer een formaliteit. Volgende week gaan we dat officieel bestempelen", aldus Pusic.

Pusic beseft dat er werk aan de winkel is bij Twente

Smalle selectie

Op het veld dus veel jonge spelers: "We hebben het beloftenteam en het eerste elftal samengevoegd. Dat heeft niet altijd alleen maar te maken met de aantallen. Maar ook met het feit dat ik die jonge spelers dichter bij het eerste elftal wil hebben. Officieel hebben we op papier twaalf tot veertien selectiespelers. Er moet nog heel veel gebeuren natuurlijk, dat is duidelijk." Hij vervolgt: "Ideaal is het niet natuurlijk, maar het is zoals het is op dit moment. 31 augustus is het nog lang niet. Ik ga ervan uit dat we ons gaan aanvullen de aankomende weken en het liefst zo snel mogelijk."

Relativeren

Wout Brama keerde deze zomer terug bij Twente. De Almeloër ziet ook dat het een rommeltje is in Enschede na de degradatie, maar blijft nuchter: "Uiteindelijk moet je het ook kunnen relativeren. Binnen het veld ga ik er alles aan doen om deze club omhoog te helpen. Daar zal ik mijn steentje aan bijdragen en alles voor geven. Ik ga dat niet alleen kunnen en niet alleen doen. Er zullen nog wat spelers bijgehaald moeten worden om dat elftal op te krikken naar het niveau zodat wij kunnen meespelen voor promotie. Dat is natuurlijk wel het doel."

Brama kijkt nog nuchter naar de situatie in Enschede

Anders dan de sportschool

Ook Chris David stond op het veld in Hengelo. De middenvelder traint mee om zijn conditie op peil te houden. "Het komt wel vaker voor dat oud-spelers bij hun oude club mogen trainen en fit blijven. Ik heb het in overleg met mijn zaakwaarnemer gevraagd en Twente heeft dat goedgekeurd. Ik ben blij dat zij mij dat gunnen. Het is natuurlijk ook anders dan als je elke dag in de sportschool zit dan hier op het veld trainen met de jongens", zegt de Enschedeër.

David traint voorlopig alleen mee

Niets gehoord

Twente kwam zelf met het nieuws naar buiten dat David als stagespeler werd toegevoegd, maar dat is niet het geval. "Ik heb gewoon met ze besproken dat het bij trainen zou blijven. Twente had zich al gemeld bij mij, dus als ze een aanbieding willen doen dan hoor ik het. Daar sta ik ook gewoon voor open. Dat heb ik ze ook gezegd. Tot nu toe heb ik niets gehoord, dus dat blijft het bij trainen."

Deel dit artikel: