nieuws

Diego U. blijft erbij: ‘Ik heb Joey Moes niet vermoord’

Het Openbaar Ministerie heeft nieuwe getuigenverklaringen die moeten bewijzen dat Diego U. verantwoordelijk is voor de moord op Joey Moes uit Enschede. Dat kwam naar voren bij de eerste dag van het hoger beroep in de moordzaak. Dat diende vandaag in Zwolle. Vrijdag gaat de zaak verder.
Diego U. zou tegen een getuige hebben gezegd dat ‘hij dat in Enschede had gedaan’, verwijzend naar de moord op 17 december 2014. U. noemt de verklaringen onbetrouwbaar en blijft ontkennen iets met de moord te maken te hebben.
Joey Moes werd aan de Zonstraat in Enschede doodgeschoten. Hij werd opgewacht en van dichtbij onder vuur genomen. Moes overleed kort daarna. 

Drugs

Drugs
Aanleiding voor de schietpartij is vermoedelijk een ruzie over een partij drugs. Diego U. wordt aangehouden. Hij zou, volgens het Openbaar Ministerie, een sms hebben verstuurd naar Joey Moes. Daarin stond dat hij naar de parkeerplaats aan de Zonstraat moest komen, waar hij later is neergeschoten.

Het OM verdenkt Diego U. van de moord, maar U. heeft altijd ontkend. Hij wijst ook in hoger beroep naar ene ‘Sam’, die zou bemiddelen in de ruzie tussen hem en Joey Moes. Ondanks uitvoerig onderzoek is ‘Sam’ door de politie nooit gevonden en blijkt ook niemand in het strafdossier ‘Sam’ te kennen.

Eis 18 jaar celstraf
Vorig jaar eiste het OM achttien jaar celstraf tegen U. voor de moord. Maar de rechtbank vond het bewijs te dun en sprak hem vrij. Het Openbaar Ministerie ging tegen het vonnis in hoger beroep. 
Diego U. stond vandaag niet alleen voor de moord op Moes voor de Raadsheren van het Hof. Hij ging in hoger beroep tegen een veroordeling voor een gewapende overval in Zwolle. Daarnaast is hij volgens justitie verantwoordelijk voor diefstal en heling van een auto, een zware mishandeling in de buurt van Tiel en het vervoeren van harddrugs in Hengelo.
De zaak gaat vrijdagochtend verder. Dan bepaalt de Advocaat-generaal de hoogte van de strafeis tegen Diego U.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.