nieuws

'FC Twente wil 7 miljoen garantstelling en zet gemeente onder druk'

'FC Twente dreigt met een faillissement'
'FC Twente dreigt met een faillissement' © RTV Oost
FC Twente wil een garantstelling van 7 miljoen euro. De club dreigt een faillissement aan te vragen als de gemeente Enschede een garantstelling weigert.
De Enschedese politiek is niet blij met de houding van de voetbalclub. "Ongelooflijk wat er nu weer aan de hand is", zegt toekomstig wethouder Niels van den Berg tegen Tubantia. "Het houdt niet op daar. Voor ons is een nieuwe garantstelling geen vanzelfsprekendheid. Als stad moeten we 15 miljoen bezuinigen."

25,4 miljoen euro

Een garantstelling houdt in dat de gemeente 7 miljoen euro moet ophoesten, zodat FC Twente de schuldeisers kan betalen. Enschede lijkt van financieel levensbelang voor de club. Twente heeft al een lening van 17 miljoen euro bij de gemeente lopen, daarnaast staat de stad voor 8,4 miljoen euro garant.
Als de club ter ziele gaat, verdampt 25,4 miljoen euro aan gemeentegeld. Dat terwijl FC Twente komend seizoen 2,1 miljoen euro aflossing moet aftikken bij de gemeente.

Financieel noodweer

FC Twente verkeert in financieel noodweer. Door de degradatie is de begroting van de club van 30 miljoen naar 18 miljoen bijgesteld. Daarnaast liggen er nog twee claims: de fiscus wil 4,4 miljoen euro en de agent van Jesús Corona eist 6,3 miljoen euro.

Geen rente en aflossing

Een garantstelling voor nog eens 7 miljoen euro lijkt een brug te ver voor de Enschedese gemeenteraad. Wel wil het nieuwe college een handreiking doen, weet de krant. De club hoeft dan de komende tijd geen rente en aflossing te betalen.
Directeur Erik Velderman heeft gedreigd per 1 juli faillissement aan te vragen als de gemeente niet met een garantstelling over de brug wil komen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.