Oud-directeur FC Twente: "Waar is het geld van FC Porto gebleven?"

"Waar is het geld van FC Porto gebleven bij FC Twente?" Die vraag stelt ook voormalig directeur Onno Jacobs zich na het lezen van de smeekbede van directeur Erik Velderman richting de gemeente Enschede.

FC Twente stelt dat de club naast de degradatie mede door de belastingclaim en de uitspraak in het dossier Corona een nieuwe garantstelling nodig heeft van de gemeente. Anders dreigt een faillissement.

Geld stond op de rekening
"Maar het geld voor de zaakwaarnemer van Jesus Corona stond op de rekening. Het hele bedrag van ruim tien miljoen euro is overgemaakt en we hadden het geld voor Bunge (6,3 miljoen euro) gereserveerd", vertelt Onno Jacobs. "Daar zouden ze nog bij moeten kunnen."


Afkoopsom

"Velderman moet wel het eerlijke verhaal schetsen naar de achterban en de gemeenteraadsleden. Er is geschoven met geld", vult FC Twente-watcher Tijmen van Wissing aan.

"Zo moeten ze meer dan twee miljoen afbetalen aan mensen die vorig jaar zijn ontslagen. Denk daarbij vooral aan de trainers Gertjan Verbeek en René Hake, die aan de kant zijn gezet. En er is nog een aantal dure spelers te elfder ure ingevlogen om degradatie af te wenden. Die belastingclaim hadden ze al gereserveerd en het geld voor Bunge was dus al binnen."

Interne en externe kritiek op Velderman

Erik Velderman onthoudt zich van commentaar. En dat stuit supporters tegen de borst. "Maar ook vanuit de club komt er kritiek. Het draagvlak van Velderman op de werkvloer neemt af", vult Van Wissing aan. "Meerdere medewerkers op het stadion, los van de mensen die ontslag is aangezegd, zijn klaar met hem. Hij zou een plan hebben. Maar dat ligt er nu niet. Nu probeert hij meerdere partijen toch met lichte dwang onder druk te zetten."  

Deel dit artikel: