nieuws

Zwolse politiek bezorgd over ongelukken op A28: 'Onderzoek herinrichting'

Politiek bezorgd over toename ongelukken
Politiek bezorgd over toename ongelukken © HW Fotografie
Er gebeuren steeds vaker ongelukken op de A28 bij Zwolle en daar moet wat aan gebeuren, vindt Swollwacht. De partij is bezorgd over de toename en wil dat onderzocht wordt of herinrichting van de snelweg een oplossing is. De VVD trekt het nog breder en ziet het liefst dat de hele infrastructuur rondom Zwolle wordt onderzocht.
Uit cijfers van het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM) blijkt dat het aantal ongelukken het afgelopen halfjaar met meer dan de helft is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.  
Onder meer bij de oprit Zwolle-Zuid, richting Gelderland, gaat het geregeld mis. Invoegend verkeer wil dan direct naar links, omdat het verderop bij knooppunt Hattemerbroek links moet aanhouden.

Economie Zwolle

"Zwolle is de poort naar het noorden. Door de stijging van de economie van Zwolle, zie je de wegen in en om Zwolle steeds meer dichtslibben", vertelt Thom van Campen, fractievoorzitter van VVD Zwolle.
Als het aan de Zwolse VVD-fractie ligt, wordt er niet alleen gekeken naar de knooppunten op de A28. "Wat ons betreft zijn we er niet bij het oplossen van het probleem op de A28. We moeten verder kijken, naar de hele infrastructurele situatie rondom Zwolle. Ook de N50 naar Kampen, de N340 naar het Vechtdal en de N35 richting Salland en Twente vragen aandacht."

Landelijke Lobby
Volgens Van Campen kunnen VVD-lijntjes met Den Haag daarbij helpen. "We zijn al jarenlang aan het lobbyen met Tweede Kamerleden om de knooppunten bij Zwolle aan te pakken. We horen ook van collega's in onder meer Kampen, het Vechtdal, Twente en Harderwijk dat er iets moet gebeuren, want in die regio's ontstaat er een flessenhals."

Volgens Van Campen is het daarom 'voor iedereen beter' als er niet alleen naar de A28 wordt gekeken. "Niet solidair naar de A28 kijken, maar naar de hele infrastructurele situatie."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.