Wilde politieachtervolging in Zwolle eindigt in botsing tegen huis

De politie in Zwolle heeft afgelopen nacht na een wilde achtervolging één persoon aangehouden. De achtervolging eindigde in Stadshagen omdat de verdachte de macht over het stuur verloor en tegen een huis aanreed. Daarna nam de bestuurder de benen, maar hij werd al snel opgepakt.

Op de hoek van de Werkerlaan met de Fonteinkruid kwam de auto tot stilstand. 

Achtervolging

De politie achtervolgde de auto al enige tijd. Op de hoek van de Werkerlaan verloor de bestuurder waarschijnlijk de macht over het stuur, waarnaar de persoon een lantaarnpaal, fietsenrek en huis ramde. 

De verdachte stapte meteen uit de auto en vluchtte te voet verder. De persoon werd vrijwel direct opgepakt door de politie. 

Geluiden

Verschillende buurtbewoners werden wakker en hoorden veel piepende banden tijdens de achtervolging. De brandweer werd ook opgeroepen omdat de auto aan de achterzijde nog piepende en spinnende banden had. Hierbij kwam rook vrij en hing er in de omgeving een flinke verbrande rubberlucht. 

De auto is opgehaald door een bergingsbedrijf. Het is nog niet duidelijk waarom de man achtervolgd werd en waarom hij op de vlucht sloeg. 

Deel dit artikel: