nieuws

OM eist 18 jaar cel in zaak rond moord op Joey Moes

Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep achttien jaar cel voor de moord op Joey Moes in Enschede. De verdachte, Diego U (34), hangt elf jaar boven het hoofd voor de moord en nog eens zeven jaar voor andere delicten.
Volgens het OM heeft Diego U. de moord gepleegd. Zo zou hij vlak voor de moord een afspraak met Moes hebben gemaakt via een sms-bericht. De simkaart is gekocht door Diego U. en de sms is verstuurd door U., zegt het OM. 

Drugs
Joey Moes zou vermoord zijn vanwege ruzie om een partij drugs ter waarde van 4.000 euro. Diego U. zou Moes dat geld verschuldigd zijn en continu onder druk zijn gezet. 
Zo zou Diego U. door Moes en zijn vader in elkaar zijn geslagen en continu bedreigd worden. Zo kreeg hij op een dag zeventig Whatsapp-berichten; "Betalen, 4000 euro, en wel vandaag!" 

Diego U. zag volgens het OM geen uitweg meer en besloot Moes daarom dood te schieten met een jachtgeweer. 

Andere delicten
Het OM verdenkt Diego U. van meer delicten dan alleen moord. Zo zou hij een gewelddadige overval hebben gepleegd, in het bezit zijn geweest van een kilo speed en iemand zwaar hebben mishandeld.
Voor deze 'kleinere' vergrijpen eist het OM zeven jaar. Samen met de moord (eis: elf jaar) hangt hem dus achttien jaar cel boven het hoofd.

Sam
U. heeft de moord altijd ontkend. Hij wijst ook in hoger beroep naar ene ‘Sam’, die zou bemiddelen in de ruzie tussen hem en Joey Moes. Ondanks uitvoerig onderzoek is ‘Sam’ door de politie nooit gevonden en blijkt ook niemand in het strafdossier ‘Sam’ te kennen.
De advocaat van Moes houdt vanmiddag zijn pleidooi. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.