nieuws

Tweede Kamerleden krijgen vakantiegroet voor gasvrij Eesveen

De vakantiegroeten voor de Tweede Kamerleden
De vakantiegroeten voor de Tweede Kamerleden © Gasvrij Eesveen
Inwoners en actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen versturen een digitale vakantiegroet naar Tweede Kamerleden met Economische Zaken en Klimaat of Wonen in hun portefeuille. Zij willen dat de Kamer na de vakantie werk maakt van een gasvrije toekomst in het gebied.
De kaart is volgens de initiatiefnemers meteen een uitnodiging om op bezoek te komen. Den Haag krijgt uit twaalf plaatsen verdeeld over het land vakantiegroeten toegestuurd. In Westerveld, Weststellingerwerf en Steenwijkerland liggen dertien kleine gasvelden. Op dit moment wordt daar gas gewonnen door NAM en Vermilion.
Minister Wiebes wil in 2030 de gaskraan in Groningen afsluiten, maar dit gaat niet op voor de kleine velden in Nederland. Volgens de bewoners wordt er op gestuurd om nog meer gas uit de kleine gebieden te halen. Zij vinden dat juist eerst alle procedures en regelgeving wat betreft veiligheid en verantwoordelijkheid van gaswinning op orde moeten zijn voordat toestemming gegeven mag worden voor het starten of uitbreiden van gaswinning uit kleine velden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.