Zeer grote brand bij Twence in Hengelo, stankoverlast in grote delen van de provincie

Op het bedrijventerrein van Twence bij Hengelo woedt een zeer grote brand in een vuilnisbelt op de Boldershoekweg. Bij de brand komt veel rook vrij die tot in Deventer te ruiken is. Er is niemand gewond geraakt.

Bij de brandweer kwam zaterdagavond rond 23.00 uur de melding binnen dat er brand zou zijn bij Twence. Ter plekke bleek het te gaan om brand in een afvalberg van ongeveer 200 bij 100 meter en 20 meter hoog. Er werd direct opgeschaald en er zijn meerdere korpsen uit Twente uitgerukt om de vlammenzee te bestrijden. De brandweer heeft ook de hulp van het leger ingeroepen. Een grote blushelikopter van Defensie komt in de loop van zondagochtend helpen blussen.

De vlammen waren vanuit de wijde omtrek te zien en grote, zwarte rookwolken trekken over Delden en Goor. Tot in Deventer zorgt de brand voor stankoverlast en ook zijn er op Twitter meldingen vanuit Kampen. De politie geeft aan dat de stank in grote delen van Overijssel kan worden geroken.

Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, meldt de brandweer. De stank is vooral hinderlijk en het advies is om ramen en deuren gesloten te houden.

'Niet bellen'

De hulpdiensten roepen op om niet meer met 112 te bellen over de brand. 'We krijgen veel telefoontjes van mensen die rook zien/ruiken', zo schrijft de politie.

'De melding is uiteraard bij ons bekend en er wordt met man en macht gewerkt om de brand onder controle te krijgen.'

De oorzaak van de brand is niet bekend. De verwachting is dat het dagen kan duren voor het vuur uit is.

Meer over dit onderwerp:
112 Regio Hengelo Hengelo brand Nieuws
Deel dit artikel: