nieuws

Rook en stank van afvalbrand walmt uit over flink deel van Overijssel

De grote afvalbrand op het terrein van afvalverwerker Twence aan de Boldershoekweg in Hengelo houdt een flink deel van Twente in de greep. Rookwolken en stank walmen door de stevige oostenwind in westelijke richting en geven inmiddels grote overlast in Delden, Enter en Rijssen.
De rookwolken trekken ter hoogte van Enter over de snelweg A1 en zetten de wijde omgeving in een witte nevel. De rookpluim is tot bij Bathmen te zien. Tot in Deventer, Raalte en zelfs Zwolle en Kampen is de stank van de afvalbrand te ruiken.
De Veiligheidsregio benadrukt dat er zich geen gevaarlijke stoffen in de lucht en rook bevinden afkomstig van de brand. die woedt in een immense afvalberg van honderd bij tweehonderd meter. De RIVM verricht metingen naar schadelijke stoffen in de lucht.

Zwembad gesloten

Desondanks heeft zwembad De Mors in Delden vanmorgen besloten het buitenbad te sluiten en zijn honderden zwemmers naar huis gestuurd. Het zwembad heeft erg veel last van rook, stank en as door de brand bij Twence.
De brand trekt veel publieke belangstelling. Defensie gaat een helikopter inzetten die met bluswater de brand vanuit de lucht gaat bestrijden. De verwachting is dat het nog dagen kan duren voordat de brand is geblust. 
De brand is mogelijk veroorzaakt door broei.    
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.