nieuws

Bandlid Mannenkoor Karrespoor blikt terug op leven van overleden oprichter Folkert Munsterman

Het kwam hard aan; het nieuws dat Mannenkoor Karrespoor-oprichter Folkert Munsterman is overleden. Zo ook bij Richard van der Zee, die samen met Munsterman werkte aan hits als 'Mooi man'.
"Ik hoorde het vanochtend op mijn werk, ik schrok er van", aldus Van der Zee. "We hebben van alles met elkaar meegemaakt. Het is een markante persoonlijkheid, dit nieuws komt hard aan".

Gekke dingen
Van der Zee omschrijft Munsterman als iemand die altijd "vol met iedereen was". Zo zette hij altijd van alles in gang, veel gekke dingen ook, herinnert Van der Zee. 
Het ontstaan van het festival 'Dicky Woodstock' kun je zien als één van de gekke dingen die door Munsterman in gang is gezet. "We wilden Folkert een optreden van Armand, een Nederlandse protestzanger, cadeau geven", vertelt Van der Zee. "Dat wilden we in het café in het dorp doen".

No blow? No show!
Maar dat ging niet door. Armand, een echte hippie, wil blowen tijdens het optreden. En dat mocht absoluut niet in het café. "No blow? No show!" zei Armand. 
Munsterman liet het er niet bij zitten. Hij regelde een tent in een weiland in de buurt, waar wèl geblowd kon worden. "En zo is Dicky Woodstock dus ontstaan!", vertelt Van der Zee.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.