Jihadi Victor D. overweegt terugkeer naar Nederland na horen strafeis

Jihadi Victor D. uit Heeten overweegt een terugkeer naar Nederland als hij inderdaad voor zes jaar gestraft wordt voor deelname aan een terroristische organisatie en het volgen van een terroristische training in een strijdgebied. Dat zegt hij vanuit Syrië tegen RTV Oost in een reactie op de eis, eerder vandaag voor de rechtbank in Rotterdam.

Mogelijk komt D. dan al na vier jaar vrij. "Dat vergroot de kans dat ik terugkom aanzienlijk", stelt D. die er op wijst dat er nog geen uitspraak van de rechter is. Die wordt over twee weken verwacht. 

Victor D. uit Heeten over terugkeer naar huis

"Ik kan nog niet echt een ja-nee-antwoord geven. "Ik heb meer bedenktijd nodig van naasten, familie en vrienden. Het is iets waar ik goed over na moet denken."

Eerder vandaag stelde D. al dat hij blij verrast was door de eis die vanmiddag bij de rechtbank werd neergelegd. D. had in plaats van de zes jaar die vanmorgen werd geëist toch zeker een straf van minimaal tien jaar verwacht. "Kat in 't bakkie", reageerde hij kort nadat de eis bekend was geworden. 

Victor D. over de strafeis

Meer over dit onderwerp:
Victor D. Heeten Salland jihadist Nieuws
Deel dit artikel: