nieuws

Haarle helpt Engeland de kwartfinale in

Nu Nederland niet meedoet aan het WK voetbal, besloten een paar voetbalfans uit Haarle om voor een ander land te juichen. Per toeval werd dat Engeland. Het grapje liep uit de hand en nu juicht heel Haarle voor Engeland.
Een paar jongens van voetbalvereniging SV Haarle bedachten het plan tijdens de trainingen. Omdat Engeland het gunstigste speelschema had en één van de jongens al een Engels voetbalshirtje had, werd Engeland gekozen om aan te moedigen.
Met het geld dat ze hadden ingezameld mochten ze café De Droadnagel versieren. Al vanaf de eerste wedstrijd was het een succes en groeide de supportersschare snel.

Bloedfanatiek

Het café is ondertussen omgetoverd tot een Engelse pub met alles erop en eraan. Zelfs de Big Ben ontbreekt niet in de kroeg. En de 'pub' is gevuld met voetbalfans die Engeland aanmoedigen in de wedstrijd  tegen Colombia in de achtste finale.
"Het is bijna mooier om voor een ander land te zijn dan voor je eigen land", zegt Marc Verschoor. "Je kunt veel meer uitpakken en gek doen."
En dat is een understatement want de 'Engelse' supporters zijn bloedfanatiek.

Penalty's

Wanneer Engeland op 1-0 komt juicht de kroeg alsof het Nederlands elftal scoort in een WK finale. Maar vlak voor het einde van de wedstrijd kopt Colombia de 1-1 binnen.
Uiteindelijk volgt een spannende penaltyreeks die gewonnen wordt door Engeland. Het feest in Haarle barst los. Op zaterdag volgt de kwartfinale. Ook dan zullen de Haarle'se Engeland supporters weer uitpakken.

Paardenrace

De jongens hebben voor deze zaterdag ook nog iets speciaals bedacht. Ze gaan, geheel in Engelse stijl, een traditionele paardenrace organiseren. Ondertussen mag Engeland zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd op weg naar het wereldkampioenschap, misschien mede dankzij de Haarle'se supporters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.