Raad van State: Hengelo heeft terecht horecavergunning Stief Kwartiertje ingetrokken

De burgemeester van Hengelo heeft de horecavergunning van café Stief Kwartiertje aan de Langestraat terecht ingetrokken. Dat heeft de Raad van State vandaag besloten.

De intrekking van de vergunning volgde na een reeks overtredingen. Waarschuwingen haalden volgens burgemeester Sander Schelberg niets uit. Het café overtrad de sluitingstijden, leidinggevenden waren niet aanwezig en er werd alcohol geschonken aan minderjarigen.

Het café raakte ook bekend als een plek waar minderjarigen alcohol konden krijgen en had daardoor een aantrekkende werking op jongeren. Dat vond de burgemeester onwenselijk. De exploitant toonde volgens de burgemeester ook geen verantwoordelijkheid en daarom kreeg die het stempel van slecht levensgedrag.

Sterke argumenten

Dat was al voldoende reden om de vergunning te kunnen intrekken. De exploitant vocht die intrekking aan, maar volgens de Raad van State had de burgemeester sterke argumenten.

Het schenken van alcohol aan minderjarigen en de aantrekkende werking op jongeren zijn een gevaar voor de openbare orde, aldus de Raad.

Daarom was de intrekking van de vergunning terecht. Maar de Raad vindt dat de exploitant niet het stempel van slecht levensgedrag mocht krijgen, omdat de burgemeester daarvoor te weinig bewijs heeft geleverd.

Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor de sluiting van twee zaken van dezelfde exploitant in Wierden. Die werden gesloten door de burgemeester van Wierden vanwege het slechte levensgedrag van de eigenaar in Hengelo. Als dat de enige reden was om de zaken in Wierden te sluiten, dan is het bewijs daarvoor weggevallen door het oordeel van de Raad van State.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: