nieuws

Tourkoorts stijgt: samen met wielerlegende Hennie Kuiper bergetappes kijken

Met de naderende start van de Tour de France van komende zaterdag stijgt ook de tourkoorts in ons land. Fietsfanaten kunnen in het museum van Hennie Kuiper samen met de levende wielerlegende enkele cruciale bergetappes bekijken. De geboren Denekamper zal de beelden van commentaar voorzien.
De Nederlanders doen het de laatste jaren beter dan ooit in de grote buitenlandse rondes. Met de winst van Tom Dumoulin in de ronde van Italië vorig jaar als meest aansprekende succes.

Hoge verwachtingen

Voor de komende Tour de France zijn de verwachtingen groter dan ooit tevoren. Vooral omdat Dumoulin zich voor het eerst specifiek op het klassement richt. Daarnaast telt Nederland een aantal rittenkapers. 

Ouderlijke boerderij

Voor het wielermuseum Hennie Kuiper Native - op het erf naast zijn ouderlijke boerderij in Denekamp - aanleiding om gezamenlijk een aantal belangrijke bergetappes te gaan bekijken. Waaronder de etappe naar Alpe d'Huez, waarop Kuiper in zowel 1977 als 1978 als eerste boven kwam.

Samen fietsen

Bovendien bestaat de mogelijkheid om voorafgaand aan de etappe mee te fietsen tijdens een tocht over circa 70 kilometer. Daarna wordt gezamenlijk gekeken naar de ontknoping van de bergetappes.
Het gaat om de etappes op 18, 19 en 27 juli. Voor meer informatie en aanmelding: info@ervekuiper.nl
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.