nieuws

Rechtbank doet uitspraak in zaak rond dodelijke steekpartij in Reutum

De rechtbank in Almelo doet vandaag uitspraak in de rechtszaak tegen de broers Frank en Ruud ter H. uit Glanerbrug. Zij staan terecht voor het medeplegen van doodslag en poging tot doodslag. Ze worden verdacht van het neersteken van de broers Angelino en Roelof Esman, augustus vorig jaar. Roelof Esman overleed aan zijn verwondingen.  Tegen de broers H. is twaalf jaar cel geëist.
De moeder van de slachtoffers baarde twee weken geleden opzien door in de rechtbank te verklaren dat ze de broers het liefst ter plekke in de rechtszaal dood wilde schieten. Dat heeft onder meer te maken met de houding van beide verdachten. 
Tekst gaat verder onder de video.
Slachtofferverklaring van moeder van slachtoffers steekpartij in Reutim
Verdachten Ruud en Frank ter H. zeggen voorlopig nog niets. Die opstelling wordt door het Openbaar Ministerie 'onnodig grievend' en 'laf' genoemd.
De steekpartij vond plaats in een café in Reutum. Er ontstond een ruzie tussen de broers Ter H.  en de broers uit Winterswijk. Een vechtpartij in het café werd gesust, maar de broers Ter H. pakten een mes uit de keuken van het café en staken Angelino en Roelof buiten het café in hun rug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.