Dertig procent meer ongelukken op de A1, automobilisten zijn bang

Bijna de helft van de automobilisten is door de toenemende drukte op de A1 bang voor ongelukken, zo blijkt uit een enquête van RTV Oost. En terecht: de afgelopen vijf jaar nam het aantal ongelukken met dertig procent toe.

Dat blijkt uit cijfers die RTV Oost heeft opgevraagd bij de sleepdiensten.

Artikel gaat verder onder de graphic

De cijfers sluiten aan bij de resultaten van een enquête die RTV Oost hield onder gebruikers van de snelweg. Ruim 1900 mensen reageerden en zij constateerden bijna allemaal dat de drukte op de A1 de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Slechts 21 respondenten zeggen niets te merken van toegenomen drukte.

Bang voor ongelukken
Op de vervolgvraag hoe die drukte wordt ervaren laat bijna de helft van de respondenten weten bang te zijn voor ongelukken. Zij omschrijven de situatie op de A1 als 'gevaarlijk'. Slechts 10 procent geeft aan er geen probleem mee te hebben, maar desondanks wel beter op te letten.

Artikel gaat verder onder de graphic'Je bent er toch nog wel, hè?'
Eén van de mensen die de enquête invulde is Astrid Velthuis uit Losser. Dagelijks rijdt ze op de A1 en ook zij ziet de files toenemen. Ook bij haar zijn de zorgen aanwezig.

En ze is niet de enige: "Bij mijn man ook. Dan is er een ongeluk gebeurd op de A1 en krijg ik een berichtje: 'Je bent er toch nog wel he?' Ja, dat speelt wel mee."

Verbreding als oplossing?
ln de komende jaren zal de A1 op verschillende plekken verbreed worden. Een grote opluchting, stelt het overgrote deel van de respondenten. Slechts 4 procent geeft aan hier geen enkele boodschap aan te hebben.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: