nieuws

Vakbond FNV dreigt met stakingen als AkzoNobel niet aan eisen tegemoet komt

Vakbond FNV dreigt met stakingen als AkzoNobel niet aan eisen tegemoet komt
Vakbond FNV dreigt met stakingen als AkzoNobel niet aan eisen tegemoet komt © RTV Oost
Vakbond FNV stelt AkzoNobel een ultimatum. Het bedrijf krijgt tot vrijdagavond de tijd om tegemoet te komen aan de eisen voor een betere cao en een bijstorting in het pensioenfonds. Als de onderneming niet ingaat op het ultimatum, zijn er binnenkort stakingen, zegt FNV-bestuurder Erik de Vries.
Voor de nieuwe tweejarige cao eist FNV een loonsverhoging van 3,5 procent per jaar, een eenmalige uitkering van 2500 euro en afspraken over duurzame inzetbaarheid.
In juni verwierpen medewerkers van AkzoNobel een eindbod van het bedrijf, dat onverwacht en zonder cao-overleg werd neergelegd. Het bestaande sociale plan moet worden verlengd tot 2022 en voor de werknemers van het verkochte bedrijfsonderdeel Specialty Chemicals moet er een werkgarantie komen voor vijf jaar.
Volgens de bonden is er 400 miljoen euro nodig om de pensioenen op orde te krijgen. Zij vinden dat het bedrijf dit kan betalen met de miljarden van de verkoop van de divisie Specialty Chemicals. "Het is nu aan AkzoNobel om te bewijzen dat ze hun belangrijke stakeholders, hun eigen personeel, serieus nemen. De tijd tikt'', aldus De Vries.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.