nieuws

Heel Haaksbergen paars haar voor doodzieke Britt?

Britt Rexwinkel houdt van vrolijke kleurtjes
Britt Rexwinkel houdt van vrolijke kleurtjes © Familie Rexwinkel
De negenjarige Britt uit Haaksbergen heeft acute leukemie. Om haar, haar zusje, vader en moeder een onvergetelijke dag te bezorgen is kapster Suzan Middelhuis een inzamelactie begonnen. Voor tien euro kan iedereen die dat wil een plukje haar laten verven. Loopt heel Haaksbergen straks met paars haar?
De vorige week gestarte actie is volgens Middelhuis een beetje uit de hand gelopen. Middelhuis: “Tot nu toe is er 2500 euro ingezameld. Niet alleen met plukjes haar verven. Soms komen mensen ook gewoon langs en drukken mij geld in mijn hand.”

Erg ziek

Begin februari 2017 werd Britt plotseling erg ziek. Met spoed werd zij met een ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht. Volgens de artsen had Britt leukemie. Ondanks haar zwakke gezondheid werd vrijwel direct met chemotherapie begonnen. Een therapie waar Britt twee jaar lang aan vast zit.

Eigenwijs karakter

Middelhuis: "Britt is een spontaan meisje dat van kleurtjes houdt. Is ze ziek dan is ze wat in zichzelf gekeerd, maar verder is ze vooral heel spontaan, lief en dankbaar. Ook heeft ze een eigenwijs karakter. Ze heeft echt een eigen willetje."

Weekje weg

Haar ouders voelen zich volgens kapster Suzan opgelaten, maar zijn tegelijkertijd blij dat heel Haaksbergen zich zo inspant voor hun zieke dochter. Doel was een geheel verzorgd dagje uit voor het gezin Rexwinkel. De bestemming is nu veranderd en het oorspronkelijke dagje uit is inmiddels een weekje weg geworden. Middelhuis: ”Ik dacht dat Britt naar Disneyland wilde, maar zelf wil ze heel graag naar Legoland.”

Verschillende activiteiten

Hoogtepunt van de inzamelactie is komende zaterdag. Dan vinden er op het plein voor de kapperszaak aan de Michiel de Ruyterstraat verschillende activiteiten plaats. Mensen kunnen zich laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Ook is er een poffertjeskraam en zijn er springkussens. Hulp krijgt Middelhuis van alle kanten. “Dan bel ik voor een tent en vraagt iemand uit zichzelf of ik misschien ook een springkussen wil."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.