nieuws

Sallandse vriendengroep bouwt bijzondere caravan voor de Zwarte Cross

Niet alleen op de crossbaan van De Zwarte Cross zijn mooie voertuigen te zien, ook campinggasten doen hun best om origineel voor de dag te komen. Een vriendengroep uit Salland spant misschien wel de kroon. Hun negen meter lange sleurhut lijkt verdacht veel op een landbouwvoertuig.
Zes vrienden uit Elshof, Wijhe en Boerhaar vonden het vorig jaar tijd om eens wat bijzonders te maken. Aangezien bijna alle heren actief zijn in de landbouw, was de link met een landbouwvoertuig snel gelegd. 

Drempel

Met z'n zessen bouwden de heren vorig jaar hun caravan om tot een replica van de Pöttinger Jumbo opraapwagen. Er zat alleen één addertje onder het gras: de rit naar Lichtenvoorde verliep allesbehalve vlekkeloos. Vanwege het gewicht en de lengte raakte de caravan de grond bij iedere drempel.
Dit jaar moet dat verleden tijd zijn, de vrienden hebben een constructie onder de caravan gebouwd van bijna één meter hoog. Het klusje bleek alleen wel iets meer tijd in beslag te nemen dan dat de heren vooraf hadden bedacht. "We hadden niet verwacht dat het zoveel werk was eigenlijk. Maar hij is wel heel goed gelukt, dachten we."
In Lichtenvoorde wordt inmiddels al hard gewerkt om De Zwarte Cross op te bouwen. De organisatie meldde deze week dat de weersvoorspellingen goed zijn, met alleen zondag kans op een bui. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.