nieuws

Broers Ter H. in hoger beroep tegen celstraf voor dodelijke steekpartij Reutum

Politieonderzoek na steekincident Reutum
Politieonderzoek na steekincident Reutum © RTV Oost
De broers Ruud ter H. en Frank ter H. gaan in hoger beroep tegen de twaalf jaar celstraf die ze eerder vandaag beiden kregen opgelegd door de rechtbank in Almelo voor het neersteken van de broers Roelof en Angelino Esman uit Winterswijk, augustus vorig jaar bij een café in Reutum. Dat heeft hun advocaat Robert Speijdel laten weten. Roelof Esman overleed aan zijn verwondingen.
"Ik snap hier niet zo veel van", kwalificeert Speijdel de uitspraak eerder vandaag. "In het vonnis wordt een sterk beroep gedaan op getuigenverklaringen, maar de belangrijkste getuige had zoveel gedronken dat die niet meer mocht deelnemen aan het verkeer", zegt Speijdel. 
"Kennelijk mag zo iemand nog wel getuigen in een rechtszaak waardoor twee mensen samen een straf van 24 jaar krijgen opgelegd." Speijdel verwijst daarnaast naar het alcoholpromillage van een andere getuige in de zaak. "Als je dat terugrekent, komt het er op neer dat deze getuige dertig bier en vijftien jägermeister op had."

Spoor op messen

Speijdel begrijpt ook niet waarom beide broers ter H. twaalf jaar cel opgelegd hebben gekregen. "Van één van de twee broers is geen enkel spoor op de messen gevonden die zijn aangetroffen", stelt Speijdel. Op beide messen zijn wel sporen gevonden van Ruud ter H., de oudste van de twee broers. 

Niemand heeft zien steken

Volgens de rechbank liepen de broers ter H. schouder aan schouder het café binnen om een mes te pakken en ook weer schouder aan schouder naar buiten. "Ook dat is weer gebaseerd op verklaringen van getuigen die dronken waren", zegt Speijdel. 
"En bovendien", gaat Speijdel verder, "er is geen enkele getuige die zegt dat hij ook maar iemand heeft zien steken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.