nieuws

Huisartsenpost krijgt vaste plek in ZGT Hengelo

Huisartsenpost Hengelo krijgt een vaste plek in het ZGT Hengelo
Huisartsenpost Hengelo krijgt een vaste plek in het ZGT Hengelo © RTV Oost
De Huisartsenpost Hengelo krijgt een definitieve plek in de Hengelose vestiging van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Daarbij is ook besloten dat ZGT de huisartsenpost extra gaat ondersteunen. De post moet vanaf 2019 op de definitieve plek zitten.
Het besluit om de huisartsenpost binnen het ZGT te vestigen, heeft te maken met de sluiting van de Spoedeisende Hulp in Hengelo per 1 april. Door de sluiting moeten patiënten die acute zorg nodig hebben naar de spoedeisende hulp in Almelo.
"Met het oog op de sluiting van Spoedeisende Hulp eerder dit jaar, zijn de huisartsenpost en ZGT opnieuw om tafel gegaan om te komen tot nadere afspraken over de invulling van de spoedzorg in Hengelo en omgeving buiten kantoortijden", laat het ziekenhuis in een persbericht weten.

Extra ondersteuning

Het ziekenhuis probeert het verdwijnen van de spoedpost enigszins op te vangen. De extra ondersteuning die de huisartsenpost krijgt, is een verpleegkundige van de spoedeisende hulp. 

'Korte lijnen'

“De huisartsen kunnen de patiënten in Hengelo en omstreken nog beter helpen doordat wij als ziekenhuis expertise inbrengen. Dat betekent voor de patiënt extra service en korte lijnen die zorgen voor een goede overdracht indien nodig", legt Ton Ruikes, bestuursvoorzitter ZGT, uit.
De huisartsenpost komt op de plek waar tot april de Spoedeisende Hulp zat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.