Werknemer over plots gestopte Dikken: "Strijden net zo lang tot hij z'n verdiende straf heeft"

Dertig huidige en oud-werknemers van Transportbedrijf Dikken uit Nieuwleusen willen dat alle frauduleuze acties van de eigenaar van het bedrijf worden rechtgezet. Daarover had het personeel vandaag overleg met bestuurders van FNV Logistiek en Transport.

Daar bleek dat er mogelijk een kleine honderdduizend euro aan achterstallig salaris, niet betaalde pensioenafdrachten en niet betaalde belastinggelden openstaat. Alle werknemers, of ze nog wel in dienst zijn of niet, willen dat dat geld bij de rechtmatige eigenaren terechtkomt.

Emoties

De emoties liepen hoog op tijdens het overleg met de vakbond. Veel van de chauffeurs dachten goed met de eigenaar overweg te kunnen maar nu blijkt dat hij velen van hen belazerd heeft.

"Het is echt een joviale kerel, ik ken hem goed. Dus dat dit zou gebeuren had ik totaal niet zien aankomen", zegt een van de oud-werknemers. Hij meent nog zeker 8.000 euro van Dennis Dikken tegoed te hebben, deels voor niet betaald salaris maar ook geld dat aan het pensioenfonds betaald had moeten worden.

 

"Ik heb er wel een nacht wakker van gelegen", zegt chauffeur Harm Jan van der Laan. "Niet eens zozeer om het geld maar meer om de manier waarop hij dit deed. Hij denkt altijd dat hij gelijk heeft, en als dat niet zo is, dan doet ie gewoon waar hij zin in heeft."

 

'Verdient een straf'

Machteloosheid, verdriet en teleurstelling overheersen. Maar bij sommigen gaan de emoties verder dan dat. "Wat er ook gebeurt, ik blijf net zolang strijden tot hij gestraft is", zegt een van de chauffeurs. "Als ik iets fout doe word ik gestraft, dan moet dat voor hem ook zo zijn. Echt, ik ga net zolang door tot hij zijn verdiende straf heeft gekregen."

 

Cindy Onvlee van FNV Transport en Logistiek hoort het allemaal hoofdschuddend aan. "Zoiets als dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Mensen als deze Dennis Dikken, dat zijn arbeidsmarktcriminelen en die mogen hier niet mee wegkomen."

 

In beslag

Gisteravond al werd door een deurwaarder een van de vrachtwagens van Dikken in beslag genomen, op last van het Pensioenfonds Vervoer.

Naar verluidt is ook de Duitse belastingdienst een onderzoek gestart naar de handel en wandel van de eigenaar van Dikken Transport. De FNV bereidt een juridische procedure voor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.