nieuws

Zwembadsoap in Deventer dreigt juridische strijd te worden

Zwembad in het Rode Dorp
Zwembad in het Rode Dorp © RTV Oost / Bart Kieft
De zwembadsoap in het Rode Dorp in Deventer dreigt in de rechtbank uitgevochten te gaan worden. Woningcoöperatie Rentree en de bewoners staan lijnrecht tegenover elkaar. Een gesprek dat vanmiddag werd gevoerd, heeft daar geen verandering in gebracht.
"We zijn niet veel duidelijker geworden", zegt bewoner Wesley de Vries na afloop. "Rentree begon eigenlijk gelijk met dreigen dat de gemeente het zwembad kan verwijderen en dat wij moeten opdraaien voor de kosten."

Toestemming van gemeente

De Vries zegt echter zwart op wit te hebben staan dat het zwembadje in de tuin door het college is goedgekeurd. "Het bad mag staan waar die staat en we hebben zelfs tweehonderd euro gekregen uit een potje van de gemeente", stelt hij.
Rentree beweert daarentegen dat de gemeente voor dit zwembad geen vergunning kan verlenen en dat het zwembad daardoor niet kan blijven staan. "De gemeente overweegt bestuursdwang toe te passen", schrijft de woningcoöperatie.
"Dat betekent dat de gemeente de eigenaar van het zwembad, de bewoners bij wie het zwembad in de voortuin staat en Rentree kan dwingen om het zwembad uit de voortuinen te laten verwijderen."

Bijval

De bewoners van het Rode Dorp krijgen ondertussen veel bijval. "Via Facebook hebben juristen al gemeld dat ze ons willen bijstaan als dat nodig is", zegt De Vries. Ondertussen worden op veel andere plekken in de Deventer volkswijk nog meer zwembadjes geplaatst.
Hier is de gemeente niet blij mee.  "Als het ondanks het goede toezicht toch een keer fout gaat, dan zijn wij aansprakelijk en dat kun je gewoon niet op je nemen", zei gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman tegen de NOS.
Dinsdag staat er een nieuw gesprek gepland tussen de buurtbewoners en de gemeente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.