Beslag op trucks en onroerend goed van in opspraak geraakte transporteur

Er is vanmiddag beslag gelegd op de bezittingen van de directeur-eigenaar van Dikken Transport uit Nieuwleusen. Het gaat zowel om de privéwoning van Dikken als het bedrijfspand en zijn vrachtwagens.

De beslaglegging is uitgevoerd in opdracht van het pensioenfonds. Uit een eerste onderzoek door de FNV is inmiddels duidelijk geworden dat er lang niet altijd pensioenpremies zijn afgedragen.

 

Zoals RTV Oost eerder deze week meldde, stuurde directeur Dikken zijn 14 truckers in een A4’tje met onmiddellijke ingang met vakantie, waarna het bedrijf zou worden opgedoekt. Ook legde hij ze een zwijgplicht op.


UWV 

Daarbij heeft directeur Dikken verzuimd de uitkeringsinstantie UWV in te seinen over zijn plannen het bedrijf op te heffen, iets wat wettelijk verplicht is.

 

De vakbond FNV was erbij toen vanmiddag de beslaglegging werd uitgevoerd. Districtsbestuurder Edwin Atema, die ter plaatse was toen een van de vrachtwagens aan de ketting werd gelegd: “Behalve met de ontslagregels is er ook gerommeld met de pensioenafdracht. Sociale zekerheidsfraude dus.”


Sociaal-economische criminaliteit

Naar nu duidelijk is geworden is er dus waarschijnlijk ook gesjoemeld met de sociale premies. Districtsbestuurder Atema zegt dan ook blij te zijn met de beslaglegging. “Wat hier is gebeurd, kan natuurlijk absoluut niet. Dit is dan ook gerechtigheid voor de chauffeurs en de hele sector. Dit is sociaal-economische criminaliteit.”

 

Later dit weekeinde heeft de FNV spoedberaad met de 14 chauffeurs van Dikken over de nu te volgen juridische stappen. Daarbij schuiven ook ex-personeelsleden aan. In de loop van deze week is namelijk duidelijk geworden dat een aantal chauffeurs enige tijd via Duitse contracten heeft gewerkt en dat ook hier lang niet altijd premieafdracht is gedaan. Volgens de FNV heeft de Duitse fiscus directeur Dikken zodoende inmiddels ook in het vizier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FNV Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: