Dag na hevige brand bij Diepenveense manege: paarden staan rustig in de wei

Een dag na de grote brand bij manege Tjoonk is in Diepenveen de rust teruggekeerd. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de felle brand die een groot deel van de manege in de as legde.

"Ik was zo moe gisteravond, dat ik als een blok in slaap ben gevallen. Maar ik was wel geschrokken hoor", zegt Sharon, een van de beheerders van de manege.

"Er werd vers hooi gebracht voor de paarden. Een wagen met aanhanger kwam het terrein op rijden met een brandende baal hooi op de oplegger. Toen de chauffeur dat zag, draaide hij direct om. Daarbij viel een brandend stuk van de wagen tegen de schuur aan. We hebben toen meteen de brandweer gebeld."

Aandacht
De circa zestig paarden konden allemaal in veiligheid worden gebracht. Een dag later is er van stress bij de beesten niets meer te bespeuren. Gelaten ondergaan ze in de wei alle aandacht die ze van omwonenden en betrokken jonge meiden krijgen.

Asbest
Het terrein is nu nog afgezet omdat er asbestwaarden zijn gemeten. Sharon kan daarom niet zeggen hoe het verder zal verlopen. "Morgen komen ze het asbest opruimen en dan hebben we een heleboel afspraken met allerlei mensen, waaronder van de verzekering. Daarna kunnen we eigenlijk pas een plan maken."

De komende twee weken worden er in ieder geval geen paardrijlessen gegeven. Voor de paarden van klanten, die een stal hadden gehuurd in de manege, zijn al andere oplossingen gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: