nieuws

Gedeputeerde Traag (D66): 'Verontrustende resultaten belevingsvlucht'

D66-gedeputeerde Annemieke Traag vindt de resultaten van de belevingsvlucht voor Lelystad Airport verontrustend. De conclusie van de belevingsvlucht is dat het op dit moment niet acceptabel is om Lelystad Airport te openen.
Het rapport is gemaakt door de regiegroep van de belevingsvlucht. In het rapport staat dat de geluidsniveaus in bepaalde gebieden tijdens de belevingsvlucht hoger zijn dan de niveaus die in het Milieueffectrapport (MER) staan.

Eerdere signalen

"Het rapport bevestigt eerdere signalen die we ook al hebben gekregen van actiegroep Hoog Overijssel. Dat vind ik verontrustend", zegt Traag. "Net als de regiegroep ben ik benieuwd hoe het mogelijk is dat de cijfers in de MER lager uitvallen dan de realiteit. Ook al omdat het vliegtuig in de meest ideale omstandigheden heeft gevlogen." 
Tijdens de belevingsvlucht werd er gevlogen met een nieuw en leeg vliegtuig. 

Vliegbewegingen

"Ik ben ook blij dat in het rapport wordt gepleit voor het vastleggen van het aantal vliegbewegingen in het Luchthavenbesluit. Dit hebben wij in onze brieven en zienswijzen al bepleit."
Traag kijkt uit naar een reactie van de minister: "ikzelf zal het in elk geval zo snel mogelijk bespreken met de wethouders in de betrokken gemeenten."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.