nieuws

Verboden te roken: alle terreinen van Isala Ziekenhuis Zwolle vanaf september rookvrij

Vanaf september mag er niet meer worden gerookt bij het Zwolse ziekenhuis
Vanaf september mag er niet meer worden gerookt bij het Zwolse ziekenhuis © RTV Oost
Nog snel een sigaretje roken voor de deur van het ziekenhuis? Binnenkort mag dat niet meer in Zwolle. Isala verbiedt per september het roken op alle terreinen van het ziekenhuis.
De gebouwen waren al een paar jaar rookvrij, maar dat verbod is vanaf september dus uitgebreid. Isala is met dat beleid niet uniek. In 2016 ging er een algeheel rookverbod in bij het Hardenbergse Röpcke-Zweers Ziekenhuis, het MST Enschede besloot dat in 2008 al te doen.

'Bijdrage leveren'

"Daarmee volgen wij andere ziekenhuizen die eerder deze stap ook hebben genomen. Ik ben er trots op dat ook Isala hiermee het goede voorbeeld geeft en een actieve bijdrage levert aan een gezonde samenleving en een rookvrije generatie", vertelt Ina Kuper van de Raad van Bestuur van Isala.
Volgens longarts Jan Willem van den Berg is een rookverbod bij een ziekenhuis niet meer dan logisch. "Een rookvrij Isala is voor velen letterlijk een opluchting. Het ziekenhuis moet een gezonde omgeving zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers."
Nicotinepleisters 
Patiënten die van hun rookverslaving af willen, krijgen tijdens hun ziekenhuisopname nicotinepleisters aangeboden. Daarnaast kunnen ze hulp krijgen van de zogenaamde Stoppen Met Roken Poli. Dit geldt ook voor ziekenhuismedewerkers.
Buiten de terreinen van Isala mag wel worden gerookt. Patiënten, bezoekers en medewerkers die na 1 september een sigaret willen roken, moeten dan dus een stukje verder lopen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.