Ook PEC Zwolle niet opgewassen tegen SV Meppen

PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag van de voorbereiding geleden. In Wijthmen was SV Meppen met 5-2 te sterk. De ploeg uit de Derde Bundesliga won zondag ook al van Heracles Almelo.
Trainer John van 't Schip begon dit keer niet met een mix van jong en oud, maar vooral met ervaren spelers en nieuwkomers. Bram van Polen zou beginnen, maar bleek niet fit genoeg en werd vervangen door Jarni Koorman.
Binnen vijf minuten was het raak voor Meppen. Thorben Deters, die zondag ook al scoorde tegen Heracles, profiteerde van een te korte terugspeelbal van Kingsley Ehizibue. Tien minuten voor rust zorgde Mike van Duinen voor de gelijkmaker vanaf de stip. Meppen ging toch met een voorsprong de rust in doordat ook Max Kremer een strafschop benutte.

Flemming maakt gelijk

Na de pauze begon Zwolle met dezelfde elf spelers. Na een uur zorgde Zian Flemming met een fraaie treffer voor de 2-2. Kort daarna wisselde Van 't Schip iedereen behalve doelman Mickey van der Hart.

Drie tegentreffers jongelingen

Carlos Da Silva zorgde met een eigen doelpunt voor de 2-3, vier minuten voor het einde zorgde Luca Tankulic, ook al scorend tegen Heracles, voor de 2-4 en Max Wegner zette in de laatste minuut de eindstand op 2-5.
Bekijk hier de hele voorbereiding van PEC Zwolle.