nieuws

Misdrijf Enschede: vader brengt op video muzikale laatste groet aan zijn omgebrachte zoon

Daan was recent nog met vakantie in Milaan
Daan was recent nog met vakantie in Milaan © Familie Mellée
Hij is gepokt en gemazeld als musicus en vormt een bekende verschijning in de hechte Twentse muziekwereld. Nadat zijn zoon Daan – ‘Daantje’ voor intimi – vorige week door geweld om het leven werd gebracht, brengt vader Joop Mellée nu een muzikale laatste groet aan zijn omgebrachte zoon. Titel van het nummer: 'Op een dag'. Muziek als uitlaatklep…
door Jan Colijn en Tom Meerbeek
Zoon Daan (26) woonde sinds enkele maanden samen met zijn vriendin in een woning aan Het Oosterveld in Enschede. Vorig weekeinde ging het mis toen bij tijdens een gezamenlijke barbecue de vlam in de pan sloeg. Omwonenden hoorden hoe beide geliefden ruzie met elkaar kregen.

Spoorloos
Bij de barbecue waren ook een of meerdere andere personen aanwezig. Daarbij zou ook een vriend van Daan van de partij zijn geweest. Sinds de barbecue is deze ‘huisvriend’ spoorloos. Over deze derde persoon wil de politie niets kwijt.
Tekst gaat verder onder foto.

Forensisch sporenonderzoek

Het was de moeder die vervolgens de volgende dag het ontzielde lichaam van haar omgebrachte aanstaande schoonzoon vond. Forensisch experts doorzoeken nu al dagenlang de woning, op zoek naar sporen die meer duidelijkheid kunnen brengen rond het misdrijf.

Vader Joop wil verder niet ingaan op de achtergronden rond de dood van zijn zoon. Om de simpele reden dat hij het politieonderzoek niet wil verstoren. Voor hem telt nu maar één ding: dat het speciaal geformeerde rechercheteam erin slaagt de moordenaar van zijn zoon op te sporen.

Muziek als uitlaatklep
Wel wil hij kwijt dat hij dezer dagen de muziek dankbaar aangrijpt als uitlaatklep. Om zo, zo goed als mogelijk, om te kunnen gaan met wat hem momenteel overkomt. Vandaar dat hij een ode voor zijn zoon heeft gecomponeerd: een laatste muzikale groet aan Daan.

Geen aanhoudingen

De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht. De woordvoerder van het rechercheteam, dat de naam Letland heeft meegekregen, benadrukt dat de politie in contact staat met Daans vriendin en dat zij geen verdachte is in deze zaak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.