Turbulente tijden voor Marino Pusic: "Mijn hart juicht natuurlijk voor Kroatië"

Het zijn spannende tijden voor Marino Pusic. De trainer van FC Twente heeft nog altijd geen representatieve formatie op de been en vanavond staat zijn land voor een historische voetbalprestatie. "Kroatië kan voor het eerst de finale van het WK halen", zegt hij met trots in zijn stem.

"Mijn hart juicht natuurlijk voor Kroatië, ik ben er geboren", legt Marino Pusic uit aan sportverslaggevers op het trainingsveld in De Lutte. "Met de spanning gaat het nog, maar het is natuurlijk wel uniek dat ze daar staan. In 1998 hebben we het niet gered in de halve finale. Frankrijk was toen te sterk." 


Dalic

Pusic heeft ook nog een link met de nationale ploeg. Hij speelde als voetballer zelfs samen met de huidige bondscoach Zlatko Dalic. "Bij Velez Mostar, maar de laatste jaren heb ik niet veel contact meer met hem", zegt hij. 

Dalic succesvol met Kroatië (Foto: Pro Shots)

België

Terwijl Marino Pusic vol trots verhaalt over zijn land, is de teleurstelling nog zichtbaar bij Jorn Brondeel. De Belgische doelman baalt van de uitschakeling van de Zuiderburen, gisteravond tegen Frankrijk. "De honger was op, we vonden geen gaatje", zegt de goalie die nog samenspeelde met Torghan Hazard bij Zulte Waregem. Op dat moment loopt Pusic nog naar de andere camera in de wetenschap dat zijn land nog wel de eindstrijd kan bereiken. "Het komt goed vanavond, daar heb ik vertrouwen in", besluit Pusic.

Treurnis bij de Belgische fans (Foto: Pro Shots)

FC Twente

Of het ook goed gaat komen met FC Twente is nog ongewis. Er is nog altijd veel onduidelijk. Spelers hebben nog geen krabbel gezet onder een verbintenis én ook de trainer wacht nog altijd op een officiële bezegeling. Al ligt zijn contract wel klaar. Het is op de achtergrond echter wachten op een akkoord met investeerders en een eventuele garantstelling van de gemeente Enschede. Op de training dan ook nog geen nieuwe namen op woensdag. "Maar het kan elke dag anders zijn bij deze club", aldus de honkvaste supporters die nog altijd trouw de trainingen komen bezoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: