Buurt Raalte: 'Er werd meer drugs dan bier verkocht bij Gina's'

Buurtbewoners van café Gina's aan de Deventerstraat in Raalte zijn bepaald niet rouwig om het politie-optreden gisteren bij de kroeg. "Er was al jarenlang veel overlast bij Gina's, met name door drugshandel."

door Ties van der Heide en Tom Meerbeek

Zo zegt een buurtbewoonster: "Er werd daar meer drugs verkocht, dan bier. 's Avonds kwamen er dan auto's, die parkeerden heel asociaal midden op de weg en haalden vervolgens hun waar bij de achterdeur." Ook een andere omwonende zet vraagtekens bij de inkomsten van het café. "Er zat nooit iemand. Ik vroeg me af, hoe het kon blijven bestaan."

Satudarah

Ook de link met Satudarah MC komt de buurt niet ongewoon voor. "Ja, ik zag die vent wel eens daar", doelend op een gisteren aangehouden Raaltenaar. Een andere omwonende heeft het over een handvol leden van de inmiddels verboden motorclub die een paar keer per jaar afsprak in het café. "Dan hadden ze van die hesjes aan. Soms ware het er drie, een andere keer vijf of meer."

Inval

De politie deed gisteren een inval bij Gina's en ook bij 'The Flinstones'. Beide horecagelegenheden zijn eigendom van een Deventerse. Volgens politie en de gemeente Raalte waren er aanwijzingen dat er criminele activiteiten plaatsvonden in de zaken. Twee mannen uit Raalte zijn bij de invallen gearresteerd. Eén op verdenking van verduistering en oplichting. De andere van heling, mishandeling en vernieling. Ze zijn familie van elkaar.

Geldstromen

De burgemeester en politie hadden café Gina's al jarenlang in het vizier. Dat heeft mede te maken met het ontstaan van de horecagelegenheid. "Bij de opening was er al geen duidelijke verklaring waar het geld vandaan kwam", aldus burgemeester Dadema. De vergunning van de horecazaak wordt niet meer verlengd. De buurtbewoners zeggen geen traan te laten om de sluiting van het café.

Meer over dit onderwerp:
Salland raalte drugs Satudarah Inval Nieuws
Deel dit artikel: