nieuws

Ooggetuige zag drie mannen wegrennen rond fataal misdrijf in Enschede

De woning aan Het Oosterveld in Enschede, waar zich het fatale misdrijf afspeelde
De woning aan Het Oosterveld in Enschede, waar zich het fatale misdrijf afspeelde © RTV Oost
Een ooggetuige heeft rond het fatale misdrijf, vorig weekeinde in Enschede, drie mannen zien wegrennen. Bij het misdrijf kwam de 26-jarige Daan Mellée door geweld om het leven.
door Tom Meerbeek en Jan Colijn
Daan barbecuede die avond samen met zijn vriendin, bij wie hij sinds enkele maanden was ingetrokken. Bij het feestje waren drie mannen te gast. Op een gegeven moment sloeg de vlam in de pan toen Daan en zijn partner om nog onbekende reden ruzie kregen.
Een buurtbewoner meldt tegenover RTV Oost dat Daans vriendin en de drie mannen op een gegeven moment weg renden.

Drie gasten
Een woordvoerder van het speciaal geformeerde rechercheteam Letland bevestigt dat er die avond inderdaad drie mannen te gast waren tijdens de barbecue. Hij wil echter niet ingaan op het verhaal van de ooggetuige dat Daans vriendin en de drie mannen het op een lopen zetten.

Geen aanhoudingen
Wel meldt hij dat de politie in contact staat met de vriendin en dat zij geen verdachte is in deze zaak.

Ook onderhouden de rechercheurs contact met de drie mannen. Volgens de politiewoordvoerder zijn zij in dit stadium eveneens geen verdachte.
De rechercheurs proberen intussen vooral in kaart te brengen wat er die avond is gebeurd na de ruzie tussen Daan en zijn vriendin.

Forensisch onderzoek
Bij de tussenwoning aan Het Oosterveld staan intussen nog steeds de bekende witte onderzoekstenten van de forensisch experts. “Momenteel heeft er geen onderzoek meer plaats, maar we laten de spullen staan zodat we – zodra dit nodig is – met onmiddellijke ingang verder kunnen met het sporenonderzoek.”

De politie wil nog niet kwijt op welke wijze de Enschedeër om het leven is gebracht.

Kleurige bloem voor 'Daantje'

Morgenavond wordt er in het uitvaartcentrum Vredehof afscheid genomen van Daan, of 'Daantje' zoals zijn vrienden hem noemen. De bezoekers worden opgeroepen een kleurige bloem mee te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.