Heracles Almelo wil Stephan Sama ook komend weekend testen

De 25-jarige Stephan Sama blijft voorlopig nog meetrainen in Almelo. De verdediger zou in eerste instantie alleen zijn conditie op peil houden, maar speelde afgelopen weekend al mee in de oefenwedstrijd tegen SV Meppen. Ook komend weekend wil Heracles Almelo hem aan het werk zien.

Heracles Almelo oefent komend weekend tegen FC Emmen en Jong Ajax. "En dat zijn goede wedstrijden om zo'n jongen te testen", zegt Mark-Jan Fledderus die benieuwd is hoe Sama zich daarin staande houdt. Eerder werkte de geboren Kameroener met trainer Frank Wormuth samen bij Duitsland onder 20 en deelde hij ooit als jeugdspeler van Liverpool de kamer met aanvaller Kristoffer Peterson. 

Dalmau

Ook Adrian Dalmau zal komend weekend waarschijnlijk voor het eerst speelminuten krijgen bij Heracles Almelo. De van Villareal B overgekomen Spanjaard kwam eerder terug van zijn vakantie om aan te kunnen sluiten bij Heracles Almelo. Deze week traint hij voor het eerst mee. Dalmau zal dit seizoen met Vincent Vermeij de strijd aangaan om de spitspositie in Almelo. 

Linksback

Met Janis Blaswich, Maximilian Rossmann, Silvester van der Water, Yoëll van Nieff, Joey Konings, Adrián Dalmau en Jelle van Benthem haalde Heracles Almelo al zeven nieuwe spelers. De spelers die vertrokken zijn liepen uit hun contract of werden verhuurd, maar Heracles Almelo heeft niet de noodzaak om te verkopen, zegt Mark-Jan Fledderus. Heracles Almelo concentreert zich nu vooral nog op een linksback. "Voor die positie is de spoeling momenteel dun met alleen Bart van Hintum nu Jeff Hardeveld langdurig uit de runnning is."

Meer over dit onderwerp:
heracles almelo Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: