Opnieuw brand gewoed in voormalig Café De Vrolijkheid Zwolle

In het leegstaande pand, waar tot begin 2016 café De Vrolijkheid in Zwolle zat, heeft voor de tweede keer in korte tijd een brand gewoed. In februari van dit jaar was er ook al een grote brand in het gebouw aan de Oude Meppelerweg.

De brandweer was met meerdere wagens uitgerukt. Er was sprake van veel rook en uitslaande vlammen. De brand is geblust.

De veiligheidsregio liet weten dat als omwonenden last hadden van de rook, dat ze de ramen en deuren moesten sluiten. Die waarschuwingen zijn weer ingetrokken. Ook was er een NL-Alert uitgegeven, omdat de rook richting het Isala ziekenhuis en de omliggende sportvelden trok. Deze is ook niet meer van kracht.

Bij de brand afgelopen februari werd een deel van het gebouw ook al in de as gelegd. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio is het pand niet meer aangesloten op het stroom- en gasnetwerk. 

Foodcourt
Na de sluiting van de het café in 2016 werd het gebouw verkocht aan een investeringsmaatschappij die het wil slopen voor de komst van een foodcourt. Omwonenden en de McDonalds dienden toen een bezwaar in.

Eind juni gaf de Raad van State groen licht voor de komst het foodcourt. Er zou een Burger King, La Place, KFC en Subway in het pand komen. 

Deel dit artikel: