Trotse wethouder over nieuw kulturhus: "Hiermee kunnen we jaren vooruit"

Na tien jaar van plannen maken, plannen afschieten, praten, aantrekken en afstoten is het vandaag dan zover; de oplevering van het kulturhus in Nieuwleusen. De uitvoerend aannemer heeft de sleutel overgedragen aan wethouder Ruud van Leeuwen.

Kulturhus De Spil, in het gebied tussen de kernen van Nieuwleusen, was een project van de lange adem. Niet zo vreemd, want de kosten van totaal zo'n 11, 5 miljoen euro zijn enorm voor een dorp van deze omvang. "Een fors bedrag inderdaad maar Nieuwleusen heeft nu wel een fantastisch mooi kulturhus waarmee we jaren vooruit kunnen", aldus een trotse wethouder Van Leeuwen.

Gloednieuw
En inderdaad, er staat ook wat. Het enorme pand bevat twee gloednieuwe moderne sporthallen en een bibliotheek van formaat.

Sportverenigingen en zorginstanties hebben er hun nieuwe thuis, daarnaast biedt het kulturhus onder meer plaats aan een kinderopvangcentrum, een basisschool en een middelbare school.

Oorspronkelijk zouden ook twee protestants christelijke basisscholen naar De Spil verhuizen maar dat plan is van de baan.


Er wordt nu nog hard gewerkt aan de afwerking van het pand maar het doel is dat de scholen in het nieuwe schooljaar hun leerlingen kunnen ontvangen in de nieuwe lokalen. Ook de sporters van Nieuwleusen moeten na de zomer van het pand gebruik kunnen gaan maken.

Deel dit artikel: