Brandstichter vliegt bijna zelf in brand als hij in Almelo een auto in lichterlaaie zet

Een brandstichter heeft vermoedelijk zelf schroei- of brandwonden opgelopen bij zijn actie in Almelo. Aan de Dikkersweg wordt een jerrycan, gevuld met een brandbare vloeistof, over een Volkswagen Golf gegoten. Als de vloeistof wordt aangestoken, ontstaat een enorme steekvlam.

De auto werd op vrijdag 29 juni in brand gestoken. Dat gebeurde rond kwart over drie 's nachts. "Door de zwart/wit beelden is moeilijk te zien of het een man of een vrouw is", zegt Jan Thijs van Hemmen van de politie. "Op de beelden is te zien dat de brandstichter een broek draagt met reflecterende vakken. De schoenen hebben een lichtgekleurde zool."  

Tekst gaat verder onder de video

"Wij willen heel graag weten wie dit is", vervolgt Van Hemmen. "Mogelijk had deze man of vrouw dus vanaf vrijdag 29 juni ineens schroei- of brandwonden. Tips horen we graag." 

 

Ook autobrand paar honderd meter verderop

Opvallend is dat enkele honderden meters verderop ook een auto in brand werd gestoken. Dat gebeurde enkele weken eerder, op zondag 10 juni, aan de Plesmanweg. 

Op het terren van Bolk Transport staat een bestelbus geparkeerd. Om zeven uur 's ochtends loopt iemand langs het hek van het terrein, gooit iets over het hek en enkele seconden later ontstaan vlammen achter de bus. De brandstichter rent vervolgens de Beatrix de Rijkweg in. 

Tekst gaat verder onder de video

 

Link tussen de branden? 

Twee brandstichtingen binnen enkele weken, op een paar honderd meter afstand van elkaar… Is er een link? "Nee", zegt Van Hemmen. "We denken dat de branden los van elkaar staan. Maar het is wel opvallend dat zo dicht bij elkaar auto's in brand worden gestoken. Als iemand meer daarover weet, dan willen wij dat uiteraard graag weten."  

 

"Ook hopen we dat iemand de brandstichters heeft gezien. Ook als iemand weet waarom deze auto's in brand zijn gestoken, bel ons dan."

 

Tips? 

Tips zijn welkom bij de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

Deel dit artikel: