Provincie sluit zich aan bij Operatie Steenbreek en gaat voor minder stenen in Overijsselse tuinen

De provincie Overijssel sluit zich aan bij Operatie Steenbreek, de landelijke campagne van gemeenten, waterschappen en particulieren voor minder stenen en meer groen in tuinen. Overijssel is de eerste provincie die zich hierbij aansluit.

Operatie Steenbreek wil een bijdrage leveren aan een klimaatbestendige, gezonde en vooral groene omgeving. De provincie sluit zich aan bij Operatie Steenbreek naar aanleiding van een motie van de GroenLinks Statenfractie.

Kennisuitwisseling

Overijssel krijgt toegang tot het landelijke platform voor kennisuitwisseling waarbij veel kennisinstellingen (Wageningen UR, Universiteit van Maastricht en Rijksuniversiteit Groningen) en maatschappelijke organisaties (onder andere Groei en Bloei en Vitale Groene Stad) zijn aangesloten. Bovendien gaat de provincie via Operatie Steenbreek bekendheid geven aan Overijsselse projecten voor vergroening en klimaatadaptatie.

 

Gedeputeerde Hester Maij van Natuur: "Operatie Steenbreek is een groot succes. Overal in Nederland doen gemeenten en groepen inwoners mee om in tuinen stenen te vervangen door groen. Die directe betrokkenheid van mensen is ook de sterke kracht van de campagne. Mensen gaan zelf aan de slag, in de eigen tuin, en zien en ervaren zo wat meer groen in hun dagelijkse leven doet."

 

Meer over dit onderwerp:
Overijssel provincie Nieuws
Deel dit artikel: